Διάφορα

Την ανάγκη το Ηνωμένο Βασίλειο να εξασφαλίσει αλλαγές στο backstop, τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΒρετανίαςΜπόρις Τζόνσον.

Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασιστεί το χρονικό όριο εφαρμογής του backstop και ο μηχανισμός εγκατάλειψής του, όπως τόνισε.

«Ορισμένες από τις ιδέες που έχει αναφέρει η πρωθυπουργός στη Βουλή δείχνουν λογικές» σχολίασε ο Τζόνσον, ένας από τους πιο επιφανείς υπέρμαχους του Brexit, στο ραδιόφωνο του BBC. «Πιστεύω πως χρειάζεται ένα χρονικό όριο. Πιστεύω πως θα ήθελα να εξετάσω πολύ προσεκτικά όσα προτείνονται και πως θα πρέπει να δοθεί στη Βρετανία πιθανή έξοδος από το backstop».

Όταν ρωτήθηκε, δεν είπε πάντως πως θα πρέπει το backstop πλήρως να εξαλειφθεί. «Το πιο αισιόδοξο που μπορεί να γίνει είναι ένας συμβιβασμός και το καλό είναι πως αυτό έχει τη στήριξη και των δύο πλευρών» εξήγησε.

Την ίδια ώρα, πάντως, επιχειρηματικά λόμπι βλέπουν τις πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο μήνα χωρίς συμφωνίανα αυξάνονται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

 

karafsite

 

 

xrusorama

 

Τελευταία SINGLEΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΑΓ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΩΝ. ΑΡΓΥΡΟΣ


ΔΗΜ. ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ


ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΙΔΗΣ


Α.ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ


ΖΗΝΑ - Ο ΧΡΟΝΟΣ


ΑΡΣΕΝΙΟΥ


ΕΛ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ε.ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ


ΒΑΛΑΝΤΗΣ


ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ


ΒΑΣ ΝΤΑΝΤΑ


Διακαναστάσης


ΗΛ ΒΡΕΤΤΟΣ


ΧΡ ΧΟΛΙΔΗΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
facebook_page_plugin